Smacznie Jak w Domu – Seweryn Food Blog
  • Strona główna
  • Jedzenie
    • Dania Mięsne
    • Dania bez mięcha
    • Dania Rybne i Seafood
    • Desery
    • Makarony
    • Słone Menu
    • Słodkie Menu
    • Inne
  • Techniki
  • Blog
  • Kontakt
  • Newsletter
Ciasto na Pierożki Gyoza (Najlepsze Ciasto na Pierogi)
Ciasta ,  Makarony ,  Różne ,  Słone Menu

Ciasto na Pierożki Gyoza (Lub Klasyczne Pierogi)

BySeweryn
on Marzec 11, 2019Marzec 14, 2019
364
0

Pierożki Gyoza to bardzo smaczny rodzaj japońskich dumplingów. Jeżeli byłeś/byłaś w japońskiej restauracji typu Shushi, możliwe że udało ci się ich posmakować. Ja robię je czasem. Bardzo ważne, poza farszem jest samo ciasto. Nie może byc twarde czy grube. Mój przepis na Ciasto na Pierożki Gyoza lub zwykłe pierogi, jest super prosty. Daj sobie trochę czasu na jego wykonanie. Zobacz mój przepis na ciasto na Gyoza Dumplings poniżej

Skłaniki na ciasto na pierożki Gyoza

  • 400g mąki pszennej
  • 250g ciepłej wody (70 C)

Sposób wykonania ciasta na pierożki Gyoza

  1. Mąkę trzeba wymieszać z ciepłą wodą. Gluten musi się lekko ‚zagotować’ , wtedy ciasto jest miękkie. Takiej techniki używała już moja babcia i pewnie jej babcia. U nas jajek do ciast się nie dodawało. Ale nie myśl, że ten sposób jest spolszczony. To oryginajlny sposób z japonii na wykonanie ciastna na pierożki Gyoza.
  2. Ugniataj ciasto przez 10min aż będzie delikatne.
  3. Włóż do miseczk , przykryj folią i wstaw do lodówki na 20 min.
  4. Po 20 min ugnieć ciasto raz jeszcze przez 3-4 min
  5. Schowaj ponownie przykryte szczelnie w lodówce, tym razem na 1 godzinę.
  6. Po tej godzinie można juz lekko ciasto ugnieść by zmiękło. Podzielić na 2-3 części. Z każdej części zrolować form walca, wyciąć z niego segmenty grybości klcika. Uformować kulkę z każdego segmentu, spłaszczyć ją w kształt dysku i już można wałkowac je w kółka do faszerowania nadzieniem na pierożki Gyoza lub klasyczne polskie pierogi.

Poniżej wrzucam kilka zdjęć moich pierożków Gyoaza wg oryinalnego japońskiego przepisu. Są tak jakpońskie, na ile mogłem je jako Polak wykonać 🙂

Japońskie Pierożki Gyoza przepis (oryginalny, prosty) Japońskie Pierożki Gyoza przepis (oryginalny, prosty) Japońskie Pierożki Gyoza przepis (oryginalny, prosty) Japońskie Pierożki Gyoza przepis (oryginalny, prosty)

Tags: dumplings, gyoza, najlepsze ciasto na pierogi, pierogi
ciasto na pizze cienkie szybki przepis suche drozdze
Preview Post

Ciasto na Pizzę - Cienkie - Suche Drożdże

Panna Cotta z Sosem Malinowym
Next Post

Panna Cotta z Sosem Malinowym

Leave a Comment

Anuluj pisanie odpowiedzi

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Inne ,  Kuchnia Indyjska ,  Słone Menu

Sambar – Indyjska zupa z Soczewicy

BySeweryn
on Marzec 17, 2019Marzec 17, 2019
1037
0
post-image
Ciasta ,  Desery

Sernik Mango Bez Pieczenia

BySeweryn
on Lipiec 18, 2018Marzec 14, 2019
683
0
post-image
Boże Narodzenie ,  Ciasta ,  Desery

Tort Makowy z Pomarańczami – Boże narodzenie (Wigilia)

BySeweryn
on Grudzień 27, 2018Marzec 8, 2019
653
2
post-image
Ciasta ,  Desery ,  Sernik

Sernik Truskawkowy z Malinami dla Agnieszki na urodziny

BySeweryn
on Luty 12, 2019Marzec 14, 2019
246
0
img

O Mnie

Heja. Mam na imię Seweryn i gotowanie to jedna z moich pasji. Pracuję jako szef kuchni w Londynie od 2005 roku. Lubię jeść a jak jem to smacznie. W potrawy wkładam serce i wierzę, że emocje można przekazać w jedzeniu ! Zapraszam do czytania mojego bloga oraz gotowaniu razem ze mną !

Newsletter

Zapisz się do mojego NEWSLETTERA ! Nie pożałujesz
  • Most Views
  • Recent Posts
Chlebki Naan z Patelni (Czosnkowy Naan) Szybki Latwy

Chlebki Naan z Patelni (Czosnkowy)

BySeweryn
on Marzec 16, 2019Marzec 17, 2019
1041
0
Sambar - Przepis - Indyjska zupa z soczewicy Oryginalny

Sambar – Indyjska zupa z Soczewicy

BySeweryn
on Marzec 17, 2019Marzec 17, 2019
1037
0
Makaron z Semoliny Przepis Seweryn

Swojski Makaron z Semoliny i Mąki ’00’

BySeweryn
on Grudzień 5, 2017Luty 12, 2019
999
0
smaczne ciasto marchewkowe przepis seweryn

Ciasto Marchewkowe z Kardamonem

BySeweryn
on Styczeń 16, 2018Marzec 14, 2019
740
0
Sernik Mango bez Pieczenia - na zimno

Sernik Mango Bez Pieczenia

BySeweryn
on Lipiec 18, 2018Marzec 14, 2019
683
0
Wątróbka Drobiowa z Jabłkiem i Śliwką

Wątróbka Drobiowa z Jabłkiem

Sie 28, 2019
Pancakes (Naleśniki Amerykańskie) Nigella Wachowicz Seweryn Michota

Pancakes (Naleśniki Amerykańskie)

Kwi 30, 2019
Gołąbki z Blachy - Seweryn - Gołąbki klasyczne Przepis

Gołąbki z Blachy

Kwi 26, 2019
owsianka z owoami i bakaliami przepis

Owsianka z Owocami i Bakaliami

Mar 20, 2019
Sambar - Przepis - Indyjska zupa z soczewicy Oryginalny

Sambar – Indyjska zupa z Soczewicy

Mar 17, 2019
Load More…
Wszystkie prawa zastrzeżone © 2019